اطلاعات تماس

  • تهران، خیابان آزادی، تقاطع دکتر قریب، پلاک 134 ساختمان نوآوری دکتر قریب، طبقه اول واحد 06
  • electro.sanat.ninva@gmail.com
  • 09124775712
  • 09124775712

نصب و راه اندازی بسیاری از تجهیزات هوشمند و الکترونیکی ساختمان نیازمند برون سپاری آن به شخص یا شرکتی است که به طور تخصصی در زمینه برق فعالیت می‌کند. فعالیتی که اغلب، نصب سیستم های روشنایی هوشمند، پیمانکاری مونتاژ و سیم کشی انواع تابلوهای برق، برقکاری دوربین های مدار بسته و سایر سیستم های ضد سرقت را شامل می‌شود. ما در الکترو صنعت نینوا به عنوان یکی از شرکت های مطرح در پیمانکاری تابلو برق و هوشمند سازی ساختمان قصد داریم تا در ادامه این مطلب ضمن معرفی انواع تابلو برق، به بررسی نحوه ساخت و تجهيزات تابلو نیز بپردازیم. از این رو برای آشنایی بیشتر با چگونگی طراحی تابلو برق، تابلو برق فشار ضعیف و نحوه نصب و تعمیر تابلو برق تا انتها با ما همراه باشید.

معرفی انواع تابلو برق

اگر بخواهیم به زبان ساده تعریف درست و دقیقی از انواع تابلو برق صنعتی و ساختمانی داشته باشیم، باید بگوییم که تابلو برق ساختاری است که همانند یک كنتور برق، جریان برق را کنترل و مدیریت کرده و موجب حفاظت از برق كارگاهی یا برق صنعتی می‌شود. این ساختار می‌تواند به شکلهای مختلفی دسته بندی شود. به طور مثال انواع تابلو برق از نظر ولتاژ به سه دسته کلی؛ تابلو برق فشار ضعیف یا همان (LV)، تابلو برق فشار متوسط (MV) و تابلو برق فشار قوی (HV) تقسیم بندی می‌شوند که هر کدام از آنها، خود می‌توانند نوع و اجزاء تشکیل دهنده تابلو برق متفاوتی را از هم داشته باشند. به طور مثال تابلو برق ۲۰KV یک تابلو برق فشار قوی است که معمولاً جهت کنترل و توزیع برق در ژنراتورها و موتورهای مورد استفاده در ولتاژهای بالا، کاربرد دارد. البته ناگفته نماند که ما به طور معمول در محل‌های توزیع انرژی نیز نیاز به پیمانکاری تابلو برق۲۰KV داریم.
از سوی دیگر تابلو برق ها را می‌توان از نظر کاربرد در دو دسته بندی تابلو برق توزیع و تابلو برق کنترل جای داد. تابلو برق توزیع همانطور که از نام آن مشخص است به منظور توزیع انرژی الکتریکی و البته جمع آوری آن، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع تابلو می‌تواند در ابعاد مختلفی طراحی و ساخته شود و اغلب نقش یک منبع تغذیه را جهت حفاظت از تابلوهای دیگر ایفا می‌کند. در مقابل تابلو سازی تابلو برق کنترل، به گونه ای انجام می‌گیرد تا این ساختار بتواند با نمایش اطلاعات مربوط به سیستم و کمک اپراتورها، نیازهای شبکه برق را رفع نماید.

تابلو برق، نحوه ساخت، و اجزای تشکیل دهنده آن

بدیهی است که یکی از مهمترین فاکتورها در پیمانکاری تابلو برق، طراحی، ساخت و تعمیر و عیب یابی تابلو برق صنعتی است. به طور مثال یک پیمانکار خبره باید بتواند به سادگی یک تابلو برق فشار ضعیف را که معمولاً اندازه‌ای بزرگ‌تر از یک تابلو برق خانگی دارد، نصب و راه اندازی نماید. چرا که این نوع تابلو برق در بسیاری از ساختمان های تجاری، کارخانه ها و حتی ایستگاه های برق مورد استفاده قرار می‌گیرد.
همانطور که پیشتر نیز به آن اشاره کردیم، هر کدام از انواع تابلو برق، خود می‌توانند دارای دسته بندی و ساختار متفاوتی از سایر تابلوها باشند. به طور مثال تابلو برق فشار ضعیف، بسته به میزان ولتاژ مورد استفاده و محل نصب، می‌تواند به شکل های مختلفی چون رومیزی، دیواری و حتی ایستاده طراحی شود. با این حال نکته ای که می‌بایست بیشتر از شکل ظاهری تابلو برق در این مدل، به آن توجه شود، اجزای تشکیل دهنده تابلو برق فشار ضعیف است. چرا که تجهیزات مورد استفاده در این نوع تابلو برق، تفاوت بسیاری با تابلو برق های فشار متوسط و قوی نظیر تابلو برق ۲۰KV دارند و در تابلوهای برق فشار ضعیف، تجهیزاتی به کار گرفته می‌شوند که قابل استفاده در تابلوهای دیگر نیستند. در ادامه برخی از این تجهیزات را با هم بررسی می‌کنیم:
• انواع فیوز : قطعاتی هستند که به قطع جریان در مدار به هنگام رسیدن جریان برق به میزان بیش از حد مجاز کمک می‌کنند.
• کلید خودکارMCB : کلیدی است که نسبت به فیوز حساسیت بالاتری دارد و به هنگام مشاهده اضافه بار در مدار، جریان را قطع می‌کند.
• کنتاکتور: یک قطعه کنترل سیستم از راه دور است که می‌تواند تمامی دستگاه های تک فاز و سه فاز را قطع و وصل کند.
• بی متال‌های تک فاز و سه فاز : قطعاتی هستند که با کاهش ولتاژ برق به محافظت از موتورهای سه فاز می‌پردازند.
• شستی دوبل: تجهیزاتی هستند که به منظور راه اندازی یا قطع موتور مورد استفاده قرار می‌گیرند.
• کلیدهای MPCB : نوعی قطعه الکترونیکی است که از سیستم در برابر خطاهای مغناطیسی و اضافه بار الکترونیکی محافظت می‌کند.

 

سفارش، راه اندازی و نصب تابلو برق

 

شاید جالب باشد که بدانید با وجود اینکه تابلو برق های صنعتی مزایای بسیاری دارند، برخی از واحدهای صنعتی کوچک ممکن است تمایلی به برون سپاری پیمانکاری تابلو برق و یا حتی نصب نوع صنعتی آن نداشته باشند. این در حالی است که پیمانکاری تابلو برق یک شغل کاملاً تخصصی است و نیازمند دانش کافی در خصوص استانداردهای مربوط به تابلو های برق و محفظه های الکتریکی، آشنایی با تاسیسات الکتریکی، نحوه راه اندازی و نصب تابلو برق صنعتی است. این امر همچنین به منظور توزیع برق مناسب در میان مصرف کننده ها، حفظ ایمنی تجهیزات و کاربران، بهینه سازی مصرف انرژی، جلوگیری از نشتی جریان و مواردی از این دست، کاملاً ضروری است. لذا سفارش، راه اندازی و نصب انواع تابلو برق به ویژه نوع صنعتی و کارگاهی آن می‌بایست حتماً به یک شرکت معتبر فعال در این زمینه صورت گرفته و توسط یک پیمانکار خبره، اجرایی شود.
درخواست مشاوره
تنوع در انواع تابلو برق صنعتی موجب شده است که برخی از خریداران نسبت به نصب و راه اندازی تابلوی مناسب واحد تجاری یا صنعتی خود دچار شک و تردید شده و نیازمند مشاوره در این زمینه باشند. چرا که برخی از نمونه های تابلو برق ممکن است وزن زیادی داشته باشند، به راحتی جابجا نشوند، عملکرد صحیحی نداشته باشند و یا حتی مناسب با محل نصب شده و نیاز واحد صنعتی مربوطه طراحی نشده باشند. به همین منظور توصیه ما این است که طراحی، انتخاب تجهیزات و سایر موارد مهم در پیمانکاری تابلو برق صنعتی خود را به کارشناسان مجرب ما در بخش فروش الکتروصنعت نینوا بسپارید. لازم به ذکر است که شما همچنین می‌توانید با درخواست مشاوره از کارشناسان ما، پیش از نهایی کردن سفارش خود، براورد درستی از نحوه محاسبه اجرت و قیمت انواع تابلو برق داشته باشید و تابلو برق فشار ضعیف و یا تابلو برق ۲۰KV مورد نیاز خود را در کوتاهترین زمان سفارش دهید. برای این کار تنها کافی است، سوالات خود را در انتهای همین مطلب از ما بپرسید و یا در ساعات اداری با شماره تلفن های 09124775712 و 09128877704 تماس حاصل نمایید.